Oldal kiválasztása

A novemberi táska témája:

Mester a táskában: Hübris

Novemberben mutatkozik be a 2-3 havonta megjelenő új sorozatunk: Mester a Táskában.
A Mester a Táskában témájú dobozainkat mindig egy-egy magyar sörfőzdével együttműködésben állítjuk össze. Mindig kóstolhattok új söröket az adott főzdétől, illetve megismerhetitek kedvenceiket, itthonról és külföldről.
A novemberi táskát, az egyik kedvenc magyar főzdénkkel, a Hübris-szel rakjuk össze. Amellett, hogy a srácok kedvenc söreit is megkóstolhatjátok, a főzde egy új, izgalmas tétele debütál majd, amire nagyon régóta készülnek!

A hónap kiemelt söre

Hübris: Robust Porter

bieredemiel

A novemberi hónap különlegessége a Hübris tavasz elején főzött robust portere, amit 7 hónapig érleltek söröshordókban. A srácok elmondása szerint a sör 7%-os alkoholtartammal rendelkezik és gyönyörű szépen balanszírozott, egyszerre jelentkeznek benne kávés és enyhe csonthéjas jegyek, karakteres, mégis egy krémes, jóivású sörről van szó. A sörben egyébként van még édesgyökér is, ami a sör ízében is tetten érhető.

A sör különlegessége továbbá az is, hogy a Hübris a Fabric Csokoládéval közösen választotta ki a Fabric csokoládéi közül azt a 75%-os kubai csokit, amiből közösen kísérletezték ki azt a brutális csokoládés sör desszertet, amivel a sör egy fantasztikus őszi/téli desszertté alakítható át.

A sör palackban nem lesz elérhető, viszont kizárólag most az egyszer üvegbe kerül. Kifejlesztettük az otthon is elkészíthető verzióját, hogy mindenkinek a teljes élményben legyen része. Épp ezért nagy öröm számunkra, hogy a Robust Porter palackos kiszerelésben is elérhető lesz, de kizárólag a Beercase novemberi válogatásában, limitált szériában.

nappalmosaic

Pilot Series #2

Horizont

Jó példája az általunk nagyon kedvelt New England típusú söröknek. Csodálatosan ködös a színe, íze kirobbanó trópusi gyümölcsösség jellemzi.  A Citra-Azacca komlók kombója remek választás a frissen fanyar és a trópusi gyümölcsös fűszeres világhoz. Érdemes hidegen és kicsit melegebb, 10-12 fokon is megkóstolni, nagyon különböző jegyeket mutat.

gingermeister

APA

Fehér Nyúl

A Fehér Nyúl nyár elején bemutatott szortimentjének egy kiemelkedő darabja ez az APA, amely egy friss, kellemesen citrusos aromájú, közepesen testes sör. Könnyedségét a maláták és a komló ideális arányának köszönheti. Bátran ajánljuk azoknak, akik az összhangot keresik.
A Fehér Nyúl nyár elején mutatkozott be a már saját üzemükben főzött szortimentjükkel, ami 4 remek alapdarabot tartalmazott (APA, IPA, IIPA, Stout). A Guri Sörfőzde mellett az idei évben a Hübrises srácok “beköltöztek” a Fehér Nyúl főzdéjébe is, itt készül például az Ubikeklektik vagy a Dr. Béla is, valamint a Balaton17 sörei is ezekben a tartályokban érlelődnek.

kispéntek

Kettő

Erjesztők Klubja

Ennek a bohém Saisonnak  a Farmhouse Ale stílus védjegyei képezik az alapját, melyet szolid hidegkomlózás egészít ki. Keveredik benne a citrusfélék gazdag illata egy csipetnyi fűszeres karakterrel, a búza és a pilseni maláta édessége, amit a grapefruit visszafogott keserűsége zár le.

kispéntek

Dingi

Balaton17 Brewing Co.

Klasszikus, sötét arany, borostyánba hajló színű Amerikai IPA, amely a gyönyörű Finn vitorlásokról kapta nevét. Egyszerre jelenik meg a sárgadinnye, ananász és a mézes banán jelleg. A hidegkomlózással kiegészített fűszerezés közepesen kesernyés, melyet piros bogyós, gyümölcsös ízek kerekítenek ki.
Krémes, lassan apadó habja finom rétegként díszíti a poharunkat. A 7%-os alkoholt egy közepesen testes, kifinomult malátásság és apró buborékokként feltörő, az ale-ekre jellemző szénsavasság egészít ki.

greyjoy

Beer Geek Mojito

Mad Scientist

A Mad Scientistnek nem ez az első kísérlete a műfajban, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy csalódnunk ez alkalommal sem kellett.  A kellően lágy, kissé édes, trópusi gyümölcslére emlékeztető alapot remekül egészíti ki a menta, ami mind ízében mind illatában egy kellemes hűsítő érzést kölcsönöz a sörnek.

joannagonemad

Pompeii

Guri Sörfőzde

A Pompeii az american red ale-k iskolapéldája. Visszafogott malátásság, domináns amerikai komlókra jellemző illatok. Nagy test es vöros szín jellemzi. 2016-ban a KSE sörversenyen gyémánt diplomát szerzett. (A Guri főzdéjében kezdetben csak pilseni típusú söröket főztek, ami igen ritka a kisüzemi sörvilágban.)
A Guri sörfőzde egyébként 1995-ben családi vállalkozásként indult, ahol a kezdetekben kizárólag pilseni típusú sörüket főzték, ami jelenleg is a termelés legnagyobb részét teszik ki. A sörforradalom kezdetével gerilla sörfőzőkkel kezdtek együtt dolgozni, akik manapság is gyakran megfordulnak a főzdében, ilyen például a Hübris, akik a kezdetek óta főzik ott a söreiket, és jó kapcsolatot ápolnak a Guri Sörfőzdével.

greenzone

Midnight Express

Hoptop

Európa legnagyobb sörversenyén (European Beer Star) első magyar sörként bronzérmet nyert. Egy igazi fekete sör pörkölt kávés, füstös illattal és ízvilággal, krémes habbal. A korty pedig a stout-okra jellemzően szárazabb, szikár. A Hoptop szavaival élve a cél az út maga, késő esti órákhoz ideális társ ez a foreign stout.
Európa legnagyobb sörversenyén (European Beer Star) első magyar sörként bronzérmet nyert. Egy igazi fekete sör pörkölt kávés, füstös illattal és ízvilággal, krémes habbal. A korty pedig a stout-okra jellemzően szárazabb, szikár. Száguldj az éjszakában, és éld át ennek a fekete, pörkölt ízű sörnek a különleges zamatát, Vigyázz, erről a vonatról, csak reggel van leszállás!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük