Oldal kiválasztása

Robust Porter Choco Serve

Receptek | 0 hozzászólás

A novemberi hónap különlegessége a Hübris tavasz elején főzött robust portere, amit 7 hónapig érleltek söröshordókban. A srácok elmondása szerint a sör 7%-os alkoholtartammal rendelkezik és gyönyörű szépen balanszírozott, egyszerre jelentkeznek benne kávés és enyhe csonthéjas jegyek, karakteres, mégis egy krémes, jóivású sörről van szó. A sörben egyébként van még édesgyökér is, ami a sör ízében is tetten érhető.

A sör különlegessége továbbá az is, hogy a Hübris a Fabric Csokoládéval közösen választotta ki a Fabric csokoládéi közül azta 75%-os kubai csokit, amiből közösen kísérletezték ki azt a brutális csokoládés sör desszertet, amivel a sör egy fantasztikus őszi/téli desszertté alakítható át.

A Hübris úgy gondolja, hogy ez a recept kiváló módja annak, hogy a sör olyan arcát mutassa meg, amit amúgy nem ismerhetnénk meg, ezért a Hübris jelenleg is futó Nitro Night Out sorozatán a Robust Portert hordóból kóstolhatjátok, a már említett csoki-csodára csapolva, amiről biztosíthatunk mindenkit, hogy fantasztikus élmény.

A sör palackban nem lesz elérhető, viszont kizárólag most az egyszer üvegbe kerül. Kifejlesztettük az otthon is elkészíthető verzióját, hogy mindenkinek a teljes élményben legyen része. Épp ezért nagy öröm számunkra, hogy a Robust Porter palackos kiszerelésben is elérhető lesz, de kizárólag a Beercase novemberi válogatásában, limitált szériában.

Alapanyagok (0,33-as serving)

  • fél deci Robust Porter
  • 25g étcsoki (Mi a Fabric csokiműhely 75%-os kubai étcsokiját használtuk, ami a novemberi Beercase csomagban is megtalálható)

Elkészítés

Első módszer: A hivatalos útja, hogy a csokoládét folyékonnyá tegyük az lenne, hogy egy lábasban vizet melegítünk, és amikor már gyöngyözik a víz, egy másik edényt helyezünk a víz fölé és ebben kevergetve olvasztjuk fel a csokit. Ha viszont csak 1 adagot készítünk, ez elég sok rumlit hagy maga után.

Ha mégis ezt a módszert választjuk, akkor egyszerű a sztori, amikor a csoki már felolvadt, akkor kortyonként adagoljuk hozzá a fél deci sört addig, amíg a csoki és a sör össze nem áll.

A másik, talán egyszerűbb módszer, amit kipróbáltunk mi is, és tökéletesen működött az a mikrós verzió. A csokit egy hőálló edénybe tesszük, és kb. 30-60 másodpercig melegítjük. Érdemes megnézni 30 másodperc után többször is, és amikor úgy látjuk, hogy a csoki teljesen felolvadt, akkor kivesszük a mikróból. A csokiba kortyonként öntjük bele a sört, addig, amíg teljesen össze nem áll. Érdemes lehet még egy 15-20 másodpercig összemelegíteni.

Ha ezzel megvagyunk, akkor várjunk addig, amíg a csoki szobahőmérsékletűvé hül. Ne ijedjünk meg, nem fog visszadermedni, a csokiba kevert sör nem engedi majd. Ha a csoki szobahőmérsékletű, akkor egy felespohat töltsünk vele jól tele (az kb. 5-6cl), majd ezt töltsük annak a pohárnak az aljára, amiből a sört fogjuk inni.

Csapoljuk rá a csokira a sört úgy, hogy az első 1-1,5 decit óvatosan, a maradékot pedig kicsit határozottabban, hogy kicsit felkeverjük a csokit az aljáról. Ne aggódjunk, nem fog nagyon felhabzódni.

Egy borús őszi estére tökéletesebb sörös desszertet el sem tudnánk képzelni. Ha pedig elkészítettétek otthon, és megosztanátok velünk és másokkal, küldjétek el nekünk, vagy az instagramon használjátok a #kisüzemilégyott hashtaget.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük