Mango Bay Soft Serve

Receptek | 0 hozzászólás

Az őszi, III. Kraft fesztiválra a Mad Scientist (a kisüzemi sörök mestere) egy újdonsággal érkezett, ami ez alkalommal nem egy frissen bemutatott kézműves sör volt, hanem az egyik sörüket, a Mango Bay-t “csapolták” egészen újszerű köntösben (lásd bal oldali kép). A dolog lényege az volt, hogy a sörre hab helyett Mango Bayből készült frappé került, amit aztán mangó kaviárral diszítettek.
Nekünk is eléggé bejött ez a verzió – amit a fesztivál után később néhány helyen még a belvárosban is be lehetett szerezni – , ezért úgy gondoltuk, hogyha már az Október a sörfesztiválokról szól, miért ne hozhatnánk el nektek a Mango Bayt, Soft Serve recepttel, hogy aki eddig nem kóstolta, az most megkóstolhassa, aki pedig már kóstolta, most újra átélhesse ezt a fantasztikus kisüzemi sörök jelentette élményt.

Elsőre bonyolultnak tűnhet, hiszen senkinek nincsen otthon jégkása/frappé készítő gépe, de higgyétek el, nagyon egyszerűen elkészíthető otthon is hasonló formában! (lásd: jobb oldali kép)

Alapanyagok a habhoz (0,33-as serving)

  • fél deci Mango Bay
  • 2 gombóc fagyi (yoghurtos mangó – vagy mangó, vanilia, stb.)
  • habverő/robotgép/turmix

Elkészítés

Mi a robotgépbe kanalazás után fél deci sört adtunk a fagyihoz, amit aztán magas fokozaton homogén állagúra kevertünk, kb. 2-3 perc alatt. Ne ijjedjünk meg, a “hab” állaga inkább egy krémhez fog hasonlítani, de ez nem gond, simán meg fog állni a kézműves sör tetején.

Amíg a gép dolgozott, óvatosan kicsapoltuk a sört a pohárba, ügyelve arra, hogy a hab ne, vagy csak egy nagyon vékony rétegben jelenjen meg a sörünk tetején, hiszen a habunkat a frappé fogja adni.

Ha úgy látjuk, hogy összeállt a hab, akkor merjük bele egy zacskóba, majd vágjuk ki az egyik sarkát. Erre azért van szükség, hogy a habot ki tudjuk nyomni a kézműves sör tetejére. Ha ezzel megvagyunk, szórjuk rá a dobozban található mangó kaviárt, és gyakorlatilag kész is vagyunk. Szívószállal tálaljuk. Egészségetekre!

Ha pedig elkészítettétek otthon, és megosztanátok velünk és másokkal, küldjétek el nekünk, vagy az instagramon használjátok a #kisüzemilégyott hashtaget.

+1: Mangó Kaviár otthon a kézműves sörök kísérőjeként

  • 1/3 pohár mango püré / magas gyümölcstartalmú mangólé
  • fél pohár hideg növényi olaj
  • 1/4 teáskanál agaragar

Elkészítés

Először is tegyük be a hűtőbe egy tálkában a fél pohár olajunkat hűlni, kb. 1-2 órára.

Amikor az olaj már lehűlt, egy gyorsforraló edénybe öntsük bele az 1/3 pohár mangólét, tegyük hozzá az agaragart, keverjük el egy habverővel, majd hagyjuk felforrni. Kb. 2 percig forraljuk, majd zárjuk le, és hagyjuk kicsit kihűlni (közben kevergessük, hogy nehogy megkössön).

Vegyük ki a hűtőből a hideg olajat, és pl. egy szívószál segítségével csepegtessük a mangó szószt?! a hideg olajba. Az agaragaros mangó reakcióba lép majd a hideg olajjal, és kicsi narancssárga gyöngyöket fognak alkotni, amik lesüllyednek majd a tálka aljára. Amikor kész vagyunk a kis golyócskákkal, öntsük le róla az olajat, és 1-2 alkalommal öblítsük át hidegvízzel, és már kész is van a mangó kaviárunk.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.