Oldal kiválasztása

A júliusi táska témája: NYÁR.VAN

“Tüzesen süt le a nyári nap sugára, de meginnék egy IPA-t máma” – valószínűleg ezt írta elsőre Petőfi, ami mindannyiunk gondolata az utóbbi hetekben, napokban. A rekkenő hőségre és a vakáciázósra való tekintettel egy csodásan frissítő válogatást raktunk össze nektek, telis tele valódi gyümölccsel főzött sörökkel, savanyított remek művekkel, na meg persze IPA-kal. Strandon, nyaralóban, útközben, mindenhol fogyaszthatóak ezek a sörük, a csomagolás pedig gondoskodik a hordozhatóságról, a jól sikerült képeket szívesen megosztjuk!

A hónap kiemelt sörei

nappalmosaic

Peeping Tom

Balkezes

Egy jó APA fontos része egy sör-kóstolósornak, főleg egy ilyen nyári válogatásnak, mint a mostani. A Peeping Tom nem újdonság, viszont olyan klasszikus, ami eddig a válogatásainkból kimaradt. Néhány hónapja gondoltak egyet a srácok és megváltoztatták a receptet, tovább csiszolva a komlózáson. A palackos verzió nemrég lett elérhető belőle, nem maradhatott ki. A Balkezes pedig nem hibázik, a Simcoe komlótól lesz friss és karakteres ez az APA, az aljával óvatosan. 🙂

gingermeister

Punk Juice

Hara’Punk

A Hara’Punk-tól már régóta szerettünk volna egy sört, hogy megismerjétek a jó értelemben vett őrült srácokat! Örömmel mutatjuk be a legújabb sörüket, a Punk Juice-t, mondjuk arról nem meggyőződve, hogy minden punknak ez lesz a kedvenc itala, de nekünk a nyár egyik söre. Habár az ausztrál komlós IPA műfaja itthon nem olyan elterjedt, a Távoli Galaxisból akár ismerős is lehet a sörbarátoknak. Az ismert amerikai komlókhoz képest kevésbé savanykás, inkább gyümölcsös jegyeket mutató Galaxy és Vic Secret komlók miatt mi sárgadinnyés, barackos ízeket vélünk felfedezni a kortyban.

bieredemiel

After Party

Monyo Brewing Co x La Pirata (ES)

A Monyo és a barcelonai La Pirata sörfőzde együttműködése ez a friss saison. A saisonokra jellemző savanykás, sűrű ízvilágot lime levéllel és uborkával erősítették tovább, ami igazán kirobbanóvá teszi ezt a tételt. Könnyed, de mégis karakteres.

paleale

Mangose

HopTop Brewery

A HopTop nagy rajongóiként boldogak vagyunk, hogy az ütős alapszortiment után, újabb vizekre merészkednek Szamiék, és egyre több izgalmas, kísérletező tételt is kapunk tőlük. Ilyen lett a Mangose is, ami egy mangós-korianderes gose (ejtsd: góze), vagyis búzamaláta felhasználásával készült, világos savanyú sör.  

kispéntek

Aviso

Krois

Ahogy a zenében az Aviso annyit tesz, kezdd el, a sörfőzésben ez az APA jelentette a kezdetet a fertőrákosi főzdének. Az Aviso egy klasszikus APA, visszafogott komlózással, arany színnel és tartós habbal. Az Avisio élő példa arra, hogy nem is nehéz minden kezdet.

greenzone

Lemon Side

Yeast Side

A Kelemen Ottóval (OK Brewery) közösen készített tétel “Bizonyíték arra, hogy a citromos sörből is lehet szépet, finomat csinálni”. Elkészítésénél nem kevesebb volt a szándék, mint megreformálni azt, amit a radlerről gondol a nagyérdemű. A citrommal, citromhéjjal, narancshéjjal és gyömbérrel készült tétel két hete került a boltokba.

joannagonemad

Chill Haze

Mad Scientist

Lehet-e bármi újat mutatni még gyümölcsös-savanykás IPA témában? Az örök kísérletező kedvű Mad-es srácok szerint lehet, így elhozták nekünk ezt a maracujás NE stílusú IPA-t. Az intenzív citrusos illatot egy meglepően lágy és krémes korty követi. Aki szerette a Mango Bay-t, annak a Chill Haze sem lesz csalódás!

greyjoy

Dr. Béla

Hübris

Ahogy a tavaly novemberi Hübris portrénkból kiderült, a Dr. Béla egy népszerű ajándék Béla napon, azonban számunkra inkább az itthon ritkaságszámba vett stílusa miatt vált érdekessé. Béla ugyanis egy belga wit, édeskés, telt, korianderes illattal. Igazi klasszikus.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük