Oldal kiválasztása

A márciusi táska témája:

March of the Dutch

Mi más jutna az eszedbe a holland tavaszról, mint a szép szélmalmos vidék, és a tulipán mezők? Hadd kínáljuk új perspektívát: munkából hazafelé bringázva, jól esik megállni a csatorna partján és meginni egy kellemes kisüzemi sört, miközben simogat a tavaszi nap. Elhoztuk nektek Harleem-ből, Hollandiából az Uiltje (Bagoly) nevű főzde több tételét, hogy ti is ott, a csatorna partján érezhessétek magatokat. A három holland sör mellett pedig természetesen a szezon hazai újdonságait is megkóstolhatjátok.

A hónap kiemelt sörei

mrfeathers

Mr. Feathers

Uiltje Brewing

Az Uiltje söreinek tematikájába illeszkedik Mr. Feathers is, akit a címkén megtekinthettek ti is. Az öregedő úriember, akinek a stílusa már kiforrott, de még meg van benne a fiatalos lendület. A bogyós gyümölcsös- édeskés illat után talán kicsit meglepő a kezdetben erősen komlós íz, de aztán megérkezik a karamella is. Nem hiába, Mr. Feathers-re is jellemző az Uiltje hitvallása: “mi nem vödörrel mérjük a komlót, inkább talicskával”.

mrraptor

Dr. Raptor

Uiltje Brewing

98% a Ratebeer-en, úgy gondoljuk, hogy ez magáért beszél, szerintünk az Imperial/Dupla IPA műfaj egyik legjobbja. Már az illatában is megjelenik a kiegyensúlyozottság, egyszerre érezni citrusos, gyümölcsös jegyeket és karamellát. Ízében is balanszban van a kesernyés komlósság és az édes-karamellás ízvilág, amit szépen megtámogat a 9.2-es ABV. Talán elárulhatjuk, hogy ez a sör volt az, ami miatt annyira megszerettük az Uiltje-t.

uilskuikentje

Uilskuikentje

Uiltje Brewing

Uilskuikentje: annyit tesz, bagolyfióka. A legifjabb Uiltje egy Lentebier, azaz tavaszi sör, egy igazi holland különlegesség. A tavaszi sör sok mindent jelenthet, a közös nevező a könnyedség és a szezonalitás. Az Uiltje Lentebier-je könnyű, alacsony alkoholtartalmú, de erősen komlózott tétel, tökéletes indítása egy sörkóstolónak.

dikkelul3bier

Dikke lul 3bier

Uiltje Brewing

A sör neve egy holland mondóka, amit a Haarlemiek sör elfogyasztása előtt mondanak. Ez előtt a sör előtt pedig lehet is mondókázni, hiszen száraz, komlós, közepes testű APA olyan könnyen lecsúszik, hogy már jöhet is a következő. 1-2-3 en tot de 4.

dasistside

Dasistside

Yeast Side

A német klasszikus irányt követve fele-fele arányban került búza és árpamaláta a sörbe, amit szépen kiegészít a különlegességnek számító Lemondrop komló használata. Kellemes, banános, enyhén citromos illat, ízében pedig intenzív búzás, banános és citromos aromák jellemzik.

dark wheater

Dark Wheater

Reczer Ser Collaboration Series

Reczer Gábor márciusban bemutatkozó Collabrew Series-ének első példánya, amit a Horizont-os Ábrahám Mátéval követtek el. Magyarország első fekete bajor búzasöre, a Dark Wheater, amiben a búzáktól megszokott íz mellett, csokis és szegfűszeges jegyeket, sőt még némi banánt is felfedezni vélünk.

nyúlon innen

Nyúlon Innen

Szent András Sörfőzde

Piros tojás, vörös sör! – ezt regélik Békésszentandráson, a Nyúlon Innen. A Szent András Sörfőzde húsvéti söre, a Nyúlon Innen az ország első valódi Red IPA típusú söre, amelyhez a Fűszerész legjobb minőségű selim-borsát és babérlevelét adták hozzá, hogy a húsvéti menü méltó kiegészítője lehessen.

pizza slice in the party district

Pizza Slice in the Party District

Party or Die

A Party or Die gerillafőzde tételeihez az éjszakai élet a vonalvezető. A Pizza Slice in the Party District az a sör, amit a buli utáni hajnali pizza jelenthet. Egyszerűségében van a nagyszerűsége: egy IPA, Simcoe és Mozaik komlókkal, trópusi gyümölcsös illattal és ízvilággal. Igazi életmentő – pont mint az  a bizonyos pizza.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük