Oldal kiválasztása

A januári táska témája:

Vidékünk Legjava

Az év vége mindig az értékelés, az év eleje pedig mindig az új lehetőségek ideje. Mi is visszanéztünk a decemberben, és azt láttuk, hogy kevesebb kisüzemi sört szerepeltettünk az elmúlt négy hónapban vidéki főzdéktől, mint külföldről.
Újévi fogadalmunk tehát, hogy sokkal több kisüzemi tételt mutatunk meg nektek a vidéken üzemelő főzdéktől, mert ott is fantasztikus munka folyik. Hogy ezt a fogadalmat megerősítsük, a januári csomagot teljes egészében a vidéki kisüzemi sör főzdéknek szenteljük, fogadjátok szeretettel!

A hónap kiemelt sörei

reptilian

Reptilian

Erjesztők Klubja

A székesfehérvári főzde ismerős lehet a Beercase előfizetőinek, hiszen már szerepelt a Kettő elnevezésű Farmhouse Ale-jük a táskában. A rozs Session IPA, amit tőlük most a csomagba tettünk, nem a gyümölcsös IPA trendet követi, hanem egy fűszeres, kellemesen kesernyés lecsengésű, könnyed, igazi Session IPA. Annyira friss, hogy érdemes várni vele 1-2 napot, mielőtt elnyeri végleges ízvilágát.

delirium

Delirium

Guri Sörfőzde

Jászapátiban főzik az ország egyik legjobb belga stílusú sörét, mi pedig elhoztuk nektek. A Tripel elnevezés onnan származik, hogy a készítés során akár háromszor annyi malátát is használnak, mint a klasszikus trappista söröknél (Simple). Az aranyló színű sör 8-as ABV-jét finoman burkolja ködbe a krémes, banános, telt, hamisíthatatlan belga ízvilág. A Beercase kedvéért palackozták le ezt a tételt, csak nálunk elérhető ebben a formában!

elsocsok

Első Csók

Áperte

Az Áperte sörfőzde búzamalátával készült, könnyed, frissítő lagere nyitja a sort. Az újhartyáni főzde a Hedon-nál főzi a söreit, köztük az Első csókot, amely a 2017-es ország söre döntősei közé is bekerült. Komoly szakértelem és egy kedves házaspár áll mögötte.

intro

Intro

Uradalmi Sörmanufaktúra

A Váli Uradalomban létrejött gerillafőzde bemutatkozó tétele a magyar kisüzemi szcéna egyik alapvetése. A hidekomlózott, klasszikus kesernyés APA-n határozottan érződnek a citrusos illatjegyek és hosszan a szájban tartva mandulás ízeket is felfedezni véltünk.

t30

T30

Reczer Ser

Színe korom fekete, illata leginkább kávés. Öt féle maláta és árpapehely képzi a masszív ízalapot, melyet a kókuszolajban áztatott kávészemek felhasználása tesz még kerekebbé. A Kentucky-i Lexingtonban megrendezésre került nemzetközi sörversenyen a legjobbak közé választották a T30-at.

comedias

Comedias

Vaskakas Sörfőzde

Az Extra Special Bitter egy igazi angol sör:, sötéten aranyló ale, alacsony szénsavtartalom, kiegyensúlyozott, kesernyés íz. Ennek egyik legjobb itthoni példányát, a Comediast főzi a kis győrújbaráti főzde, a Vaskakas. Érdemes lesz rájuk figyelni!

illuminator

Illuminátor

Kapuczinus

A Kapucinus az egyik legrégebbi kisüzemi főzde Magyarországon, ‘94 óta főzik söreiket Magyarhertelenden. Az Illuminator pedig az egyik legjobb tételük: a gyorsan ellillanó illat után a korty eleje édeskés, letisztult, amit egy könnyed komló-kesernyésség követ.

agrárx

Agrár X

Ugar

Az Ugart 2016-ban alapították, saját főzdét pedig 2017-ben avattak Törökszentmiklóson. A pusztai-népmesei mondavilág jelenik meg a söreik címkéin, nevében, ennek a sorozatnak a legújabb darabja az AgrárX Dupla IPA.  Egy komoly versenyző érkezett, hogy bekerüljön a hazai Dipa-elit tagjai közé.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük