blog

Receptek

Chili egy kis csavarral, barnasörrel főzve

Közeleg a tél - és egyben a chili ideje is. Úgy gondolom közvetlen összefüggés van a téli időjárás alakulása és a házi készítésű chilibe való fejesugrás között. Egy nagy tál szívmelengető és tápláló chili után mindenki úgy érzi, mintha minden rendben lenne a világban....

Robust Porter Choco Serve

A novemberi hónap különlegessége a Hübris tavasz elején főzött robust portere, amit 7 hónapig érleltek söröshordókban. A srácok elmondása szerint a sör 7%-os alkoholtartammal rendelkezik és gyönyörű szépen balanszírozott, egyszerre jelentkeznek benne kávés és enyhe...

Mango Bay Soft Serve

Az őszi, III. Kraft fesztiválra a Mad Scientist (a kisüzemi sörök mestere) egy újdonsággal érkezett, ami ez alkalommal nem egy frissen bemutatott kézműves sör volt, hanem az egyik sörüket, a Mango Bay-t "csapolták" egészen újszerű köntösben (lásd bal oldali kép). A...

Konfitált kacsacomb sörös szilva chutneyval

A sörben, mint a legtöbb alkoholban, az a csodálatos, hogy nem csak meginni lehet, de remek alapanyagát képezheti rengeteg ételnek is. Ezt szertnénk nektek megmutatni, hogy hogyan használható a konyhában a főzéshez alapanyagként a kézműves sör, illetve ajánlani fogunk...

Portrék

Hoptop Portré

„Gyere Csupi, jó buli lesz” A 2015-ben alapított HopTop Brewery nem egy szokványos utat jár be a magyar kisüzemi szcénában, legyen szó az indulásról, a filozófiáról vagy magukról a sörökről. Viszont a példájuk bizonyítja, hogy nem mindig csak azok a helyes utak,...

Hübris Portré

„Annyira jól érzem magam, hogy az már Hübrisz” The Beercase portré a budapesti Hübris sörfőzdéről Hübrisz egy történelmi fogalom, ami megjelenik az ógörög mitológiában, az athéni jogban és keresztény értelmezései is vannak, korokon előre haladva mást és mást jelent....